Bezlepkové plnené štangle

  • Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dressing alebo len kečup.
Bezlepkové plnené štangle
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

150 ml vlažná voda
½ kocky droždie
1 lyžička cukor
100 g Bakery mix Liana
250 g Bread mix white Liana
100 g Bread mix dark Liana 
1,5 lyžičky soľ
250 ml voda
2 lyžice olivový olej
 
Na naplnenie:
200 g šunka
120 g tvrdý syr v celku
 
Dodatky:
na potretie olivový olej
na podsypanie ryžová múka Liana
 

Postup

1. Pripravíme kvások zo 150 ml vlažnej vody, droždia a cukru. Necháme ho cca 10-15 minút nakvasiť. 
2. Do kuchynského robota dáme ostatné suroviny spolu s kváskom z droždia a vymiešame cesto. Prikryté necháme cca 1 hodinu v teple kysnúť. 
3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a premiesime. Na podsypanie použijeme ryžovú múku. Rozdelíme na 2 časti. Z každej vyvaľkáme obdlžník podľa toho aké veľké chceme štangle. Rozrežeme na širšie cca 3,5 cm pásiky. 
4. Syr narežeme na menšie hranolčeky a zabalíme ho do kolieska šunky. Uložíme do stredu pásu cesta a kraje navrchu spojíme. Poriadne pritlačíme, aby syr nevytiekol. Týmto postupom naplníme všetky pásy cesta, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté 15-20 minút kysnúť. 
5. Rúru vyhrejeme na 240°C. Pred pečením štangle potrieme olivovým olejom a pečieme cca 15-20 minút, kým nezhnednú.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.