Naše recepty

Bezlepkové pečené šišky

Bezlepkové pečené šišky
Dľžka prípravy
2 hodiny
Náročnosť prípravy
stredná
Počet porcií
25 kusov

Ingrediencie

Suroviny:
420 g Bakery mix Liana
400 ml vlažné mlieko
30 g čerstvé droždie
50 g cukor
2 ks žĺtky
50 g maslo alebo bravčová masť
½ kávovej lyžičky soľ
2 kávové lyžičky Citrónová poleva Liana
 
Dodatky:
roztopené maslo na potretie
práškový cukor na posypanie
džem alebo lekvár

Postup

1. Pripravíme kvások zo 100 ml vlažného mlieka ,1 lyžičky cukru a droždia. 
2. Do misky nasypeme múku, soľ, cukor a žĺtky.
3. Prilejeme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko.
4. Spracujeme cesto bud ručne alebo kuchynským robotom, nakoniec prilejeme roztopené nie horúce maslo alebo masť a premiesime.
5. Zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 40 minút, cesto nám zdvojnásobí objem.
6. P
reložíme na jemne pomúčenú dosku a rozvaľkáme na  hrúbku asi 1,5 cm .
7. Na cesto dáme kôpky lekváru, zakryjeme cestom a pomúčeným pohárom vykrojíme okrúhle plnené šišky. Z časti cesta môžeme pripraviť ako pečené buchty.
8. V ruke vyhladíme a uložíme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. 
9. Môžeme pred pečením potrieť olejom. Pečieme pri teplote 180st asi 15 minút jemne dozlatista.
10. Horúce potrieme maslom a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Produkty v recepte