Bezlepkové pečené šišky

  • Vymeňte klasické vyprážanie šišiek za šišky pečené v rúre. Aj v tejto verzii sú chuťovo skvelé!
Bezlepkové pečené šišky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    25
    (ks)

Ingrediencie

Suroviny:
420 g Bakery mix Liana
400 ml vlažné mlieko
30 g čerstvé droždie
50 g cukor
2 ks žĺtky
50 g maslo alebo bravčová masť
½ kávovej lyžičky soľ
2 kávové lyžičky Citrónová poleva Liana
 
Dodatky:
roztopené maslo na potretie
práškový cukor na posypanie
džem alebo lekvár



Postup

1. Pripravíme kvások zo 100 ml vlažného mlieka ,1 lyžičky cukru a droždia. 
2. Do misky nasypeme múku, soľ, cukor a žĺtky.
3. Prilejeme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko.
4. Spracujeme cesto bud ručne alebo kuchynským robotom, nakoniec prilejeme roztopené nie horúce maslo alebo masť a premiesime.
5. Zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 40 minút, cesto nám zdvojnásobí objem.
6. P
reložíme na jemne pomúčenú dosku a rozvaľkáme na  hrúbku asi 1,5 cm .
7. Na cesto dáme kôpky lekváru, zakryjeme cestom a pomúčeným pohárom vykrojíme okrúhle plnené šišky. Z časti cesta môžeme pripraviť ako pečené buchty.
8. V ruke vyhladíme a uložíme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. 
9. Môžeme pred pečením potrieť olejom. Pečieme pri teplote 180st asi 15 minút jemne dozlatista.
10. Horúce potrieme maslom a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.