Bezlepkové a bezmliečne parížske rožky

  • Nesmú chýbať na žiadnej dobrej oslave.
Bezlepkové parížske rožky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    70
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
250 g mleté orechy
250 g práškový cukor
1 vajce
1 žĺtok
70 g Universal mix Liana
 
Plnka :
600 ml sójové mlieko 
150 g Čokoláda 70%  alebo 45% Liana
2 ks Zlatý krém Liana
100 g kryštálový cukor
180 g rastlinný margarín 
 
Poleva :
200 g Čokoláda 70% alebo 45% Liana
50 g rastlinný tuk na polevy
 

Postup

1. Všetky suroviny na cesto zmiešame rukou a odložíme cca na 1 hodinu do chladničky.
2. Potom cesto vyberieme a vtlačíme do silikónovej formy na rožteky. Cesto sa pri pečení nafúkne! Pečieme pri teplote 180°C cca 10 minút. Mierne vychladnuté rožteky vyberieme z formy. 
3. 500 ml mlieka, cukor a čokoládu spolu zohrejeme. V 100 ml mlieka rozmiešame Zlaté krémy a pridáme do zohriateho mlieka s čokoládou. Uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše zašľaháme rastlinný margarín pokiaľ sa neroztopí a nespojí s kašou. Za občasného miešania necháme vychladnúť a potom vyšľaháme mixérom. 
4. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame na upečené rožteky. 
5. Nad parou rozpustíme čokoládu s tukom. Necháme mierne vychladnúť a následne namáčame rožteky s plnkou. Necháme na mriežke stuhnúť. 
 
Dobrý tip: Rožteky môžeme upiecť aj 2-3 dni pred plnením. Vydržia, ak ich uskladníme v dóze a necháme v suchu.
 
Dobrý tip 2: Plnku môžeme pripraviť aj deň vopred, aby v noci poriadne stuhla v chladničke.

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.