Bezlepkové nočné bagety DRAČÍ CHVOST

  • Bagetka alá dračí chvost. Všedná bagetka ozvláštnená netypickým tvarom - dračím chvostíkom. Zaručene sa táto bagetka stane obľúbeným ranným pečivom vašich ratolestí.
Bezlepkové nočné bagety DRAČÍ CHVOST
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    12:00
    (h:m)
  • Porcie
    3
    (ks)

Ingrediencie

100 ml vlažná voda
1 lyžička cukor
20 g čerstvé droždie
400 g Bread mix white Liana
1 lyžička soľ
250 ml voda
na podsypanie ryžová múka Liana
na potretie cesta olej

Postup

1. Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a cukor. Suroviny dobre zmiešame a necháme postáť 10 - 15 minút, kým nezačne kvások bublať. 
 
2. V kuchynskom robote vymiešame cesto z uvedených surovín spolu s vykysnutým kváskom z droždia. Vytvarujeme bochník a potrieme ho zo všetkých strán olejom. Vložíme do mikroténového vrecka alebo do fólie a necháme odpočívať (najlepšie cez noc) 8 - 10 hodín. 
 
3. Nasledujúci deň pomúčime pracovnú dosku. Cesto rozdelíme na 3 časti a z každej vymiesime bochník. Vyvaľkáme obdĺžnik (15x20 cm) a zvinieme z jednej strany ku stredu cesta. Z druhej strany spravíme to isté. V strede poriadne pritlačíme, aby sa cesto spojilo a vyformujeme bagetu. Uložíme do formy na bagety vystlanej papierom na pečenie alebo fóliou. Necháme kysnúť prikryté 1 - 1,5 hodiny. 
 
4. Na vykysnutých bagetách urobíme nožnicami v 45 stupňovom uhle zástrihy, ktoré preložíme a prstom poriadne pritlačíme, aby sa neodlepili. Pred pečením postriekame vodou.
 
5. Pečieme najprv so záparou, t.j na dno rúry vložíme plech na záparu a rúru vyhrejeme na 215°C. Bagety vložíme do rúry a do spodného plechu vylejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 200°C, spodný plech vytiahneme a bagety opäť postriekame vodou a dopečieme 15 - 20 minút.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.