Bezlepkové mrkváče

  • Opäť jednoduchý receptík v ktorom na cesto potrebujeme len 3 suroviny!! Naplniť si ich môžete rôzne. Tie naše sú s džemom.
Bezlepkové mrkváče
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    27
    (ks)

Ingrediencie

200 g mrkva
200 g maslo
300 g Cake mix Liana

Dodatky:
hustý džem
čokoládovo-orieškový krém
práškový cukor


Postup

1. Nastrúhame na jemno mrkvu. Pridáme zmäknuté maslo a Cake mix.
2. V miske zmiešame všetky suroviny a na pomúčenej podložke vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie. Necháme cca 60 minút v chladničke.
3. Na pomúčenej podložke vyvaľkáme 0,5 cm plát. Tvorítkom na pirohy vykrojíme kruhy. 
4. Kruh vložíme do tvorítka, do stredu dáme lyžičku čokoládovo-orieškového krému alebo džemu zatvoríme, zatlačíme, aby sa konce spojili a džem nevytiekol.
5. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 12-15 minút.
6. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom.

Dobrý tip: V prípade, ak nemáme formičku na pirohy, tak pohárom vykrojíme kruhy, do stredu uložíme džem, prehneme napoly a po okrajoch vidličkou cesto pritlačíme k sebe, aby náplň nevytiekla.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.