Bezlepkové medové rožky s makom a sezamom

  • Bezlepkové medové rožky s makom a sezamom, ktoré vás vrátia do detstva.
Bezlepkové medové rožky s makom a sezamom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:10
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

250 g Bakery mix Liana
100 g Bread mix white Liana
½ kocky droždie
300 ml teplé mlieko
50 ml olej
30 g cukor
štipka soli
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie
50 ml voda + ½ PL ryžová múka Liana na potretie pred pečením
sezam a mak na posypanie
100 ml voda + 1,5 PL med na potretie po upečení

Postup

1. Do 100 ml teplého mlieka pridáme 1 KL cukru a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások.
 
2. V kuchynskom robote vypracujeme cesto z uvedených surovín aj s nakysnutým kváskom z droždia a prikryté necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
 
3. Nakysnuté cesto premiesime a rozdelíme na 6 častí na pomúčenej pracovnej doske. Z každej časti vypracujeme bochník, prikryjeme a necháme kysnúť cca 10 - 15 minút.
 
4. Z každého bochníka vyvaľkame trojuholník a stočíme do tvaru rožka. Ukladáme na plech vystlaný papierom asi 2 cm od seba a necháme kysnúť ďalších 10 - 15 minút. Vo vode rozmiešame ryžovú múku, rožky natrieme a posypeme makom a sezamom.
 
5. Na dno rúry vložíme menší plech a rúru vyhrejeme na 230°C. Vložíme plech s rožkami, do spodného plechu nalejeme cca 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, vyberieme spodný plech a dopečieme cca 15 minút. Ihneď po vytiahnutí potrieme sirupom, ktorý sme pripravili zmiešaním vody a medu. Rožky necháme vychladnúť.
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.