Bezlepkové makovky

  • Jemné ako obláčik :)
Bezlepkové makovky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bakery mix Liana
70 g kryštálový cukor
100 ml voda
½ PL psylium (nemusíte pridávať, zmes Bakery mix ho už obsahuje)
200 ml vlažné sójové mlieko alebo kravské mlieko
½ kocky droždia
50 g rozpustený kokosový tuk alebo maslo
1 ks vajce

Dodatočné ingrediencie:
na potretie vajíčko s troškou mlieka + mak



Postup

1. Do 100 ml vody dáme napučať psylium, necháme postáť cca 20 minút.

2. Do vlažného mlieka odoberieme polievkovú lyžicu cukru a rozmiešame s droždím. Necháme kvások nakysnúť.

3. Všetky ostatné suroviny dáme do kuchynského robota, pridáme napučané psylium, kvások a vymiešame.

4. Necháme kysnúť asi 1 hodinu v teple.

5. Dosku posypeme múkou, cesto rozdelíme na 6 častí, z ktorých vypracujeme bochníčky. 1 kus cca 130 gramov.

6. Z bochníčkov vytvarujeme rožteky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ich kysnúť 20 minút.

7. Pred pečením rožteky potrieme rozšľahaným vajíčkom s troškou sójového mlieka a posypeme celým makom.

8. Pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.


 

 


 


 


 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.