Bezlepkové makové, tvarohové alebo orechové šúľance

  • Recept, ktorý zasýti hladné krky
Bezlepkové makové, tvarohové alebo orechové šúľance
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
300 g uvarené pretlačené zemiaky
120 g Universal mix Liana
½ kávová lyžička soľ
1 ks vajce

Dodatky :
maslo na poliatie
mak, tvaroh, orechy na posypanie
cukor na posypanie
ryžová múka Liana
 



Postup

  1. 1.     V miske spracujeme všetky suroviny na cesto. Preložíme na pracovnú podložku a rozdelíme.
  2. 2.     Z cesta urobíme valček, narežeme na menšie kúsky a dlaňou vytvarujeme šúľanec (podsypávame ryžovou múkou, aby sa šúľance nezlepili).
  3. 3.     Do vriacej osolenej vody vhodíme šúľance. Po vyplávaní na povrch varíme ešte 5 minút.
  4. 4.     Vyberieme, polejeme rozpusteným maslom, pocukrujeme a posypeme podľa chuti makom, tvarohom alebo orechami.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.