Bezlepkové mačacie jazýčky

  • Pre všetky mlsné jazýčky.
Bezlepkové mačacie jazýčky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    55
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
220 g Cake mix Liana
100 g cukor práškový
130 g maslo
1,5 PL Kakao tmavé Liana
vajce
 
Krém:
200 g čokoládovo - orieškový krém
90   g maslo
 
Čokoládová poleva:
100 g Čokoláda 70% Liana
30   g tuk na polevy 
 
Ďalej potrebujeme:
kokos na posyp
Cake mix Liana alebo ryžová múka Liana na podsypanie 

 

Postup

1. V kuchynskom robote vymiešame suroviny na cesto. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
 
2. Cesto rozdelíme na 2 časti na pomúčenej pracovnej doske. Vyvaľkáme pláty s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme jazýčky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 8 minút. Necháme vychladnúť.
 
3. Čokoládu a rastlinný tuk roztopíme nad parou. Polovicu jazýčkov namáčame do čokolády z oboch koncov a posypeme kokosom. Necháme stuhnúť.
 
4. Čokoládovo - orieškový krém a maslo izbovej teploty vyšľaháme do jemného krému. Zdobiacim vreckom nanesieme krém na spodnú časť jazýčkov. Prikryjeme druhou časťou a necháme stuhnúť.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.