Bezlepkové londýnske rezy

  • Známy a obľúbený recept na (bezlepkové) londýnske rezy. Koláčik vydrží dlhšiu dobu bez chladničky bez toho, aby sa pokazil alebo sa ubralo zo šťavnatosti. Preto je ideálny na rodinné výlety.
Bezlepkové londýnske rezy
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
150 g Cake mix Liana
150 g Universal mix Liana
200 g rastlinný tuk alebo maslo
120 g práškový cukor
6 ks žĺtky
 
Plnka:
350 g slivkový lekvár
 
Sneh:
6 ks bielky
štipka soli
200 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
250 g mleté lieskové orechy alebo vlašské orechy 
 
na podsypanie Cake mix Liana

Postup

1. Rukou zmiešame suroviny a vypracujeme pevné nelepivé cesto. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 60 minút odpočívať v chladničke.
 
2. Cesto vyvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie podľa veľkosti plechu, na ktorom budeme piecť. Preložíme na plech a rukami môžeme dotvarovať, aby cesto bolo rovnomerne po celom plechu a v rohoch. Po celej ploche cesta natrieme hrubú vrstvu slivkového lekváru. 
 
3. Biely so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme práškový a vanilínový cukor a prešľaháme. Vmiešame mleté orechy a sneh natrieme na lekvár. 
 
4. Rúru vyhrejeme na 180°C a pečieme 5 minút. Dopečieme už len na spodnom ohreve 25 minút. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.