Bezlepkové kváskové závitky s čokoládou a orieškami

  • Výborné kysnuté závitky s orieškami a orieškovo čokoládovým krémom zvládne pripraviť každý.
Bezlepkové kváskové závitky s čokoládou a orieškami
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    18:00
    (h:m)
  • Porcie
    22
    (ks)

Ingrediencie

1. deň
150 g Bakery mix Liana
280 g voda
2 lyžice kvások

2.deň
300 g Bakery mix Liana
150 ml vlažné mlieko
50 ml olej
5 lyžíc kryštálový cukor
štipka soli

 
Dodatky:
vajce na potretie
350 g čokoládovo orieškový krém
110 g mix orechov - mandle, vlašské orechy, lieskové orechy


Postup

1. Suroviny z 1. dňa dáme do misy, zamiešame vareškou a necháme prikryté na teplom mieste kysnúť 12 hodín.
2. Do kuchynského robota dáme rozkvas z 1. dňa, pridáme Bakery mix, vlažné mlieko, štipku soli, olej a cukor a vymiešame 5-7 minút na hladké cesto.
3. Na pomúčenú dosku položíme cesto, párkrát premiesime a urobíme bochník. Vložíme do plastovej misky, zakryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote kysnúť 3 hodiny.
4. Oriešky nasekáme pomocou elektrického sekáčika.
5. Vykysnuté cesto presunieme na pracovnú dosku posypanú múkou.
6. Rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
7. Narežeme pásy široké cca 5-6 cm (podľa toho aké veľké závitky chceme).
8. Čokoládovo-orieškový krém na pár sekúnd dáme do mirovlnnej rúry, aby sa dal dobre natierať na cesto. Potrieme pásy krémom, posypeme orieškami a začneme rolovať. Podľa toho aké veľké chceme robíme valčeky. Odrežeme a urobíme nový.
9. Takto pripravíme oba pásy, narežeme a závitky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ukladáme ich ďalej od seba, pretože nám nakysnú. Necháme ich zakryté pod fóliou ešte 60 minút podkysnúť.
10. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zvyšnými orieškami. Pečieme 20 minút vo vyhriatej rúre pri 200°C.
11. Po upečení necháme na plechu mierne vychladnúť.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.