Bezlepkové kváskové vafle

  • Vy, ktorí radi kváskujete, nemusíte na raňajky jesť len kváskové pečivo so šunkou. Vyskúšajte sladké, kváskové vafľové raňajky.
pre recept na Bezlepkové a bezmliečne vafle kliknite sem.
Bezlepkové kváskové vafle
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bakery mix Liana
2 vajcia
2 lyžice cukor
1 lyžička Škoricový cukor Liana
1 lyžica kvások
2 lyžice maslo
600 ml mlieko
štipka soli

Na ozdobu:
javorový sirup, ovocie, šľahačka, džem ...

 

 

 

Postup

1. Rozpustíme maslo a pridáme ho do misky k ostatným surovinám.
2. Ručným mixérom vymiešame hladké, hustejšie cesto.
3. Zakryjeme fóliou a necháme kysnúť cca 2 hodiny.
4. Lyžicou zamiešame cesto. Rozohrejeme vaflovač.
5. Do vaflovača natrieme lyžicou cesto. Zavrieme a pečieme do chrumkava.
6. Ozdobíme podľa svojej chuti a fantázie.

Dobrý tip:
Upečte len toľko vaflí, koľko práve skonzumujete. Zvyšné cesto odložíme do chladničky a použijeme na ďalší deň. Cesto takto vydrží v chladničke aj 3 dni, takže si môžeme upiecť vždy čerstvé vafle. 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.