Bezlepkové kváskové tmavé rožky

  • Nádherne nakysnú, krásne voňajú, sú mäkké aj na druhý deň. No dá sa odolať?
Bezlepkové kváskové tmavé rožky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    20:00
    (h:m)
  • Porcie
    5
    (ks)

Ingrediencie

1. deň rozkvas
150 g Bread mix dark Liana
200 g voda
2 lyžice kvások

2. deň
50 g Bread mix dark Liana
80 g Bakery mix Liana
20 g ľanová múka
1 lyžička soľ
1 lyžica olej
1 lyžica celé ľanové semienka
50 ml vlažné mlieko
1 lyžička cukor
30 ml voda

Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie 


Postup

1. Pripravíme rozkvas zo surovín z prvého dňa. Bread mix dark, vodu a kvások zmiešame v miske vareškou. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 12-15 hodín.
2. Do kuchynského robota dáme rozkvas a suroviny z druhého dňa. Vymiesime cesto 5-7 minút.
3. Cesto presunieme na dosku posypanú ryžovou múkou. Premiesime a vytvoríme nelepivý bochník.
4. Vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na 5 častí (každá časť cca 140 g).
5. Z každej časti vymiesime bochníky a ďalej tvarujeme rožky.
6. Ukladáme ich ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. 
7. Prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 5-6 hodín pokiaľ nebudú pekne nafúknuté.
8. Dáme prevariť 3 dcl vody. Rúru vyhrejeme na 230°C a vložíme do nej na spodok plech, ktorý bude slúžiť na paru. Rožky postriekame vodou, vložíme do rúry a na spodný plech vylejeme vriacu vodu. Pečieme 15 minút.
9. Potom spodný plech vyberieme, opäť postriekame rožky vodou. Teplotu stiahneme na 200°C a dopečieme cca 20 minút. 10 minút pred koncom pečenia ešte raz postriekame vodou. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.