Bezlepkové kváskové plnené trojuholníčky

  • So šunkou, syrom, salámou, slaninkou dochutené bylinkami si zamiluje každý!
Bezlepkové kváskové plnené trojuholníčky
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    18:00
    (h:m)
  • Porcie
    28
    (ks)

Ingrediencie

1. deň – rozkvas:
200 g Bread mix dark Liana
250 g voda
2 lyžice kvások
 
2. deň – cesto:
400 g Bread mix white Liana
100 g Bread mix dark Liana 
300 ml voda
1,5 lyžičky soľ
3 lyžice olej
 
Dodatky:
šunka, syr, suchá saláma, slaninka, kukurica, kečup, bylinky (oregano, tymian, petržlen, bazalka )
na podsypanie ryžová múka Liana
na potretie vajíčko 
na posypanie sezam

Postup

1. V miske rozmiešame vareškou suroviny na rozkvas a prikryté necháme odpočívať pri izbovej teplote 12 hodín. Ak je horúco stačí menej 8-10 hodín. 
2. Hotový rozkvas spolu s ostatnými surovinami na cesto vymiešame v kuchynskom robote asi 5-7 minút. Preložíme do plastovej alebo sklenenej misky, zakryjeme a necháme kysnúť 3 hodiny (opäť treba odsledovať, pretože v horúcich dňoch cesto kysne rýchlejšie).
3. Po vykysnutí preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme oválne alebo na obdlžník. Potrieme kečupom, posypeme bylinkami a poukladáme šunku, salámu, slaninu, syr, atď. podľa chuti. Zvinieme do rolády a nakrájame trojuholníčky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zakryté necháme kysnúť 60 minút. 
4. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20 minút.
 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.