Bezlepkové kváskové korene s cesnakom

  • Korenie na pizzu a cesnak dotvoria omamnú vôňu a úžasnú chuť.
Bezlepkové kváskové korene s cesnakom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    20:00
    (h:m)
  • Porcie
    3
    (ks)

Ingrediencie

1. deň
200 g Bread mix white Liana
260 g vlažná voda
1,5 lyžice kvások

2. deň
120 g Bread mix dark Liana
50 g voda
2 lyžice olej
1/2 kávovej lyžičky soľ
1 lyžica ľanové semienka


Na potretie: 1 lyžica voda, 1 lyžica olivový olej, 1/4 kávová lyžička soľ, 1 kávová lyžička sušený cesnak, 1 kávová lyžička pizza korenie 


Postup

1. Suroviny z 1. dňa zmiešame a necháme pri izbovej teplote kysnúť 12 hodín prikryté pod fóliou.
2. Na druhý deň pridáme k rozkvasu suroviny z 2. dňa a vypracujeme cesto. Dosku podľa potreby podsypávame zmesou Bread mix white.
3. Cesto rozdelíme na 3 bochníky (každý cca 230 g).
4. Vytvarujeme valce a stočíme z obidvoch koncov, aby vznikli tzv. potočené korene.
5. Vložíme do formy na bagety alebo len voľne na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme prikryté kysnúť 5- 6 hodín.
6. Rúru vyhrejeme na 230°C. Na spodok do rúry vložíme plech, ktorý poslúži na záparu.
7. Cesnakové korene postriekame vodou, položíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu nalejeme vriacu vodu, aby sa v rúre vytvorila para a pečieme 15 minút.
8. Teplotu stiahneme na 200°C, vytiahneme spodný plech a pečieme 25 minút.
9. Pripravíme si zmes na potretie. Vodu, olej, cesnak, soľ a korenie na pizzu zmiešame v miske. 7 minút pred koncom pečenia potrieme pečivo touto pripravenou zmesou a postriekame vodou. 
10. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. 

Dobrý tip: podávame k nátierke, k šalátu alebo ku polievke. 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.