Bezlepkové kváskové briošky

Bezlepkové kváskové briošky

Trvanie: 22 h aj s kysnutím (h:m) Porcie: 7 (ks)
Ešte horúce kakao a o úžasné sladké raňajky je postarané :)
Ingrediencie
1. deň – rozkvas
2. deň – cesto
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Suroviny na rozkvas vložíme do misky, premiešame vareškou a prikryté necháme 12-15 hodín pri izbovej teplote kvasiť. Ideálne je rozkvas pripraviť večer, aby sme ráno mohli pokračovať.

2. Hotový rozkvas zmiešame s Bakery mix, cukrom, vanilínovým cukrom, vlažným mliekom, rozpusteným maslom a soľou. V kuchynskom robote vymiešame nelepivé cesto. Do hotového cesta nakoniec vareškou vmiešame čokoládové kúsky. V mise necháme prikryté cesto oddychovať cca 4 hodiny. Musí zväčšiť objem!

3. Na pomúčenú dosku preložíme cesto, premiesime a rozdelíme na 7 častí. Každú časť vytvarujeme na valec dlhý 20-25 cm a zmotáme do uzlíka alebo kolieska podľa toho aký tvar briošky chceme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté necháme kysnúť 3 hodiny. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celým makom.

4. Rúru vyhrejeme aj s plechom na záparu na 210°C. Vložíme briošky, do spodného plechu nalejeme 2,5 dcl vriacej vody a pečieme 10 minút. Následne plech so záparou vyberieme, teplotu znížime na 185°C a dopečieme ešte 20-25 minút. Upečené briošky necháme vychladnúť.

Dobrý tip:
Briošky sú chutné aj takto samotné, ale môžeme ich podávať s džemom, maslom či medom.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň – rozkvas
2. deň – cesto
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné