Bezlepkové kváskové briošky

  • Ešte horúce kakao a o úžasné sladké raňajky je postarané :)
Bezlepkové kváskové briošky
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    22 h aj s kysnutím
    (h:m)
  • Porcie
    7
    (ks)

Ingrediencie

1. deň – rozkvas
150 g Bread mix white Liana
190 g voda
1 lyžica kvások
 
2. deň – cesto 
230 g Bakery mix Liana
70 g cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
40 g maslo
100 ml vlažné mlieko
štipka soli
1 lyžica čokoládové kúsky
 
Dodatky:
na potretie vajíčko 
na posypanie mak
na posypanie dosky ryžová múka Liana
 

Postup

1. Suroviny na rozkvas vložíme do misky, premiešame vareškou a prikryté necháme 12-15 hodín pri izbovej teplote kvasiť. Ideálne je rozkvas pripraviť večer, aby sme ráno mohli pokračovať. 
2. Hotový rozkvas zmiešame s Bakery mix, cukrom, vanilínovým cukrom, vlažným mliekom, rozpusteným maslom a soľou. V kuchynskom robote vymiešame nelepivé cesto. Do hotového cesta nakoniec vareškou vmiešame čokoládové kúsky. V mise necháme prikryté cesto oddychovať cca 4 hodiny. Musí zväčšiť objem!
3. Na pomúčenú dosku preložíme cesto, premiesime a rozdelíme na 7 častí. Každú časť vytvarujeme na valec dlhý 20-25 cm a zmotáme do uzlíka alebo kolieska podľa toho aký tvar briošky chceme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté necháme kysnúť 3 hodiny. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celým makom. 
4. Rúru vyhrejeme aj s plechom na záparu na 210°C. Vložíme briošky, do spodného plechu nalejeme 2,5 dcl vriacej vody a pečieme 10 minút. Následne plech so záparou vyberieme, teplotu znížime na 185°C a dopečieme ešte 20-25 minút. Upečené briošky necháme vychladnúť. 
 
Dobrý tip:
Briošky sú chutné aj takto samotné, ale môžeme ich podávať s džemom, maslom či medom. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.