Bezlepkové kváskové biele bagety

  • Mäkká striedka a chrumkavá kôrka. Tieto kváskové bagety dostali od našej zákazníčky prívlastok EXCELENTNÉ.
Bezlepkové kváskové biele bagety
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    19:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

1. deň
200 g Bread mix white Liana
250 g vlažná voda
2 lyžice kvások

2. deň
200 g Bread mix white Liana
100 ml voda
1 lyžica bravčová masť
1 čajová lyžička soľ


Postup

1. V prvý deň pripravíme rozkvas z uvedených surovín. Necháme kysnúť 10-12 hodín v teple prikryté pod fóliou.
2. Po vykysnutí primiešame k rozkvasu suroviny z druhého dňa. Cesto vymiešame v kuchynskom robote.
3. Na pomúčenú dosku dáme cesto a rukou vymiesime do nelepivého bochníka.
4. Cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí (jedna časť cca 120-130 g).
5. Z každej časti vytvarujeme bagetu a vložíme do silikónovej formy. Prikryjeme fóliou a necháme 5 hodín kysnúť na teplom mieste.
6. Pred pečením bagety narežeme. 
7. Rúru aj s plechom na pečenie vyhrejeme na 230°C, na spodok rúry dáme starší plech, ktorý bude slúžiť na záparu.
8. Prevaríme 2,5 dcl vody. Po vyhriatí rúry vložíme formu s bagetami, postriekame vodou a do spodného plechu vylejeme vriacu vodu. Rýchlo zavrieme a pečieme 15 minút.
9. Vyberieme spodný plech, postriekame vodou bagety, stiahneme teplotu na 200°C a dopečieme 15-20 minút. V priebehu pečenia ešte raz postriekame vodou.
10. Po vybratí z rúry opäť postriekame vodou a necháme vychladnúť na mriežke prikryté utierkou.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.