Bezlepkové košíčky s gaštanovým krémom

  • Košíčky majú krehké cesto, preto ich treba nechať poriadne vychladnúť. Vlažné by sa mohli rozpadávať! Gaštanové pyré so Šľahačkovým potešením je chutné spojenie.
Bezlepkové košíčky s gaštanovým krémom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    1:30
    (h:m)
  • Porcie
    35
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
210 g Cake mix Liana
50 g práškový cukor
110 g maslo
1 lyžička citrónová kôra
2 žĺtky
 
Plnka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
200 g gaštanové pyré
2  banány
ríbezľový džem
 
Dodatky:
mandarínky alebo iné ovocie na ozdobu
 

Postup

1. Suroviny na cesto zmiešame rukou v miske a vypracujeme pevné cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme cca 2 hodiny v chladničke. 
 
2. Pripravíme formičky na košíčky a každú naplníme tenkou vrstvou cesta. Cesto sa nafúkne, preto stačí len tenká vrstva! 
 
3. Naplnené formičky pečieme pri 190°C cca 12 minút. Keď začnú ružovieť, sú hotové. Necháme mierne  vychladnúť a vyklopíme. Vyklopené košíčky necháme poriadne vychladnúť až potom s nimi pracujeme. 
 
4. V mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie podľa návodu na obale. Do vyšľahanej šľahačky zašľaháme nastrúhané gaštanové pyré (mrazené pyré necháme mierne povoliť, nie úplne rozmraziť). 
 
5. Plnku necháme na pár minút v chladničke. Na každý košíček dáme štvrť lyžičky džemu, koliesko banánu a pritlačíme. Na banán nastriekame pripravenú šľahačkovú plnku a ozdobíme mandarínkou alebo iným ľubovoľným ovocím. 
 
Dobrý tip:
Formičky netreba vymastiť, pretože cesto je dostatočne mastné.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.