Bezlepkové kakaovo - likérové špice

  • Najčastejší zákusok, ktorý si dávame v kaviarňach a cukrárňach. Skúste ho v bezlepkovej verzii doma
Bezlepkové kakaovo - likérové špice
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Suroviny:
30 okrúhlych bezlepkových piškót podľa nášho receptu na bezlepkové piškóty
 
Kakaový krém:
65 g kryštálový cukor
50 g Zlatý krém Liana alebo puding tmavá čokoláda Liana Exclusive
350 ml mlieko
1 ks Vanilínový cukor Liana
150 g maslo
150 g rastlinný tuk
20 g Kakao tmavé Liana Exclusive
 
Vaječná plnka:
1 kondenzované mlieko 150 ml
3 PL stabilizátor Liana vaječný likér alebo vaječný koňak
 
Čokoládová poleva:
200 g čokoláda Liana 70%
100 g rastlinný tuk na polevy
 



 



Postup

  1. 1.     Rozpustíme čokoládu s rastlinným tukom nad parou.
  2. 2.     Piškóty v strede potrieme čokoládou a dáme schladiť.
  3. 3.     Uvaríme puding z mlieka, kryštálového cukru a Zlatého krému. Posypeme vanilínovým cukrom, aby sa nám nevytvorila kôrka a dáme schladiť.
  4. 4.     Do vychladeného pudingu postupne vpracujeme maslo a rastlinný tuk. Lepšie, keď sú chladnejšie a nakoniec vmixujeme kakao.
  5. 5.     ¾ krému dáme do vrecka na zdobenie so špeciálnym nadstavcom na špičky a dbáme, aby dierka na nadstavci bola voľná.
  6. 6.     Začneme krém naťahovať na piškóty, vyťahujeme hore toľko aké chceme mať vysoké špice.
  7. 7.     Dáme schladiť v mrazničke 20 minút alebo v chladničke najmenej 2h.
  8. 8.     Zarobíme si kondenzované mlieko so stužovačom vaječný likér Liana a nalejeme ho do otvorov špičiek asi do ¾ výšky.
  9. 9.      Zvyšok krému dáme do vrecka s ozdobnou špičkou. Uzavrieme vrch špičiek a znova dáme dobre schladiť.
  10. 10.     Do vyššieho hrnčeka alebo šálky vylejeme čokoládovú polevu a vychladené špice namočíme do čokolády po piškótu a uložíme na alobal.
  11. 11.     Dáme schladiť a môžeme podávať.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.