Bezlepkové kaiserky

  • Okrúhla žemlička pôvodom z Rakúska si získala mnohých z nás. Vyskúšajte si ich upiecť doma.
pre recept na Bezlepkové zemiakové kaiserky kliknite sem.
Bezlepkové kaiserky
  • 73
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    5
    (ks)

Ingrediencie

100 ml mlieko
1/2 kocky droždie
1 lyžička cukor
180 g Bread mix white Liana
150 g Bakery mix Liana
1 lyžička soľ
2 lyžice olivový olej
1 lyžica sezamové semienka
200 ml voda

Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie
vajce na potretie
mak, ľanové semienka na posyp

 

 

 

Postup

1. Ohrejeme mlieko, zmiešame s cukrom a pridáme droždie. Kvások necháme vzísť cca 10-15 minút.
2. Do kuchynského robota dáme kvások z droždia a ostatné suroviny, okrem oleja a vymiešame cesto asi 3-4 minúty. Neskôr pridáme olivový olej a znovu dôkladne vymiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 50-60 minút.
3. Vykysnuté cesto preložíme na dosku posypanú ryžovou múkou. Premiesime a vypracujeme bochník. 
4. Rozdelíme na 5 častí (každá časť cca 135 g). Každú časť premiesime a vytvoríme buchtičku.
5. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie, uložíme buchtičky a necháme prikryté kysnúť cca 20 minút.
6. Tvorítkom na kaiserky spravíme tvar alebo narežeme žiletkou a necháme kysnúť 20 minút.
7. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom, ľanovými semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230°C cca 10 minút. Potom teplotu stiahneme na 190°C a dopečieme 15-20 minút. Necháme vychladnúť na mriežke. 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

73
Počet hodnotení: 5
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.