Bezlepkové hrnčekové pomarančové kocky

  • Tieto kocky je dobré konzumovať až na ďalší deň. Áno musíte odolať! Krém krásne vsiakne do cesta a je oveľa mäkšie.
Bezlepkové hrnčekové pomarančové kocky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:30
    (h:m)
  • Porcie
    20 - 25
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
2 hrnčeky Cake mix Liana
1 hrnček cukor práškový
1 hrnček maslo (nakrájané na kocky)
1 vrecko Vanilínový cukor Liana 
 
Krém:
1 hrnček cukor kryštálový
¼ hrnčeka Universal mix Liana
½ hrnčeka pomarančová šťava
1 KL nastrúhaná pomarančová kôra
4 vajcia 
 
Ďalej potrebujeme:
odmerka je hrnček = 250 ml 

Postup

1. Rukami vypracujeme mrveničkové cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie, vysypeme cesto a rukami porozťahujeme po celom plechu aj po bokoch. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 12 minút.
 
2. Suroviny na krém premiešame v miske metličkou. Vylejeme na predpečené cesto a dopečieme ešte 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať cukrom. 
 
Dobrý tip:
Namiesto pomarančových kociek môžeme pripraviť citrónové. Vtedy je potrebné pridať viac cukru. 
 
Dobrý tip 2:
Po vychladnutí je cesto tvrdšie. Treba počkať do nasledujúceho dňa, kedy krém vsiakne do cesta a je oveľa mäkšie.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.