Bezlepkové hrnčekové čokoládové rezy

  • Jednoduchý a zároveň vyzerá krásne na tanieri. Ideálny na rodinné oslavy.
Bezlepkové hrnčekové čokoládové rezy
  • 72
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:40
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
6 vajcia
3/4 hrnčeka kryštálový cukor
1 hrnček Cake mix Liana
3 PL Kakao tmavé Liana
1/2 hrnčeka olej
1/2 hrnčeka uvarená káva
1/3 hrnčeka vaječný likér 

Plnka:
0,5 l mlieka
1 ks Puding tmavá alebo mliečna čokoláda Liana
2-3 PL kryštálový cukor alebo podľa chuti
pol lyžice Kakao tmavé Liana
125 g rastlinný tuk 


Šľahačka:
2 ks Šľahačkové potešenie Liana
150 ml mlieko
40-80 g cukor alebo podľa chuti
30 g Stabilizátor šľahačky neutral Liana
 
Dodatky:
jahody v želé 
na posypanie Čokoláda 70% Liana
plech 36x24 cm

 

 

 

 

 

Postup

1. Vyšľaháme vajcia. Neskôr pridáme cukor a vyšľaháme na nadýchanú hmotu. V druhej miske zmiešame Cake mix s Kakaom tmavým a preosejeme k vyšľahaným vajciam. Pridáme olej, uvarenú kávu a likér. Zľahka premiešame. 
2. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme cca 20 minút pri 180°C. Upečené a vychladnuté cesto prerežeme pozdĺžne na 2 časti. 
3. Pripravíme plnku. V mlieku uvaríme puding spolu s cukrom a kakaom. Necháme vychladnúť. Do rastlinného tuku izbovej teploty zašľaháme vychladnutý puding. 
4. Spodnú časť korpusu potrieme jahodami v želé a na nich navrstvíme plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme po celej časti cesta. Prikryjeme druhou časťou cesta. Mlieko, Šľahačkové potešenie, cukor a stabilizátor šľahačky vyšľaháme na hustú šľahačku. Navrstvíme na vrch druhej časti cesta a posypeme nastrúhanou čokoládou. 
5. Uložíme do chladničky stuhnúť a podávame. 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

72
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.