Bezlepkové hotdogy

  • Zdravší fast food u Vás doma.
Bezlepkové hotdogy
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    8-10
    (ks)

Ingrediencie

100 ml vlažné mlieko
1 lyžička cukor
25 g čerstvé droždie
400 g Bread mix white Liana
50 g Ryžová múka Liana
230 ml voda
1 lyžička soľ
2 lyžice olivový olej
4-5 ks diétne párky
2-3 syrové nite alebo korbáčiky
 
Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie
olivový olej na potretie
 

Postup

1. Rozmiešame vlažné mlieko, cukor a droždie. Necháme postáť cca 10-15 minút. 
2. Vzídený kvások dáme do kuchynského robota spolu s múkami, vodou, soľou a vymiesime cesto 5-7 minút. Potom pridáme olej a necháme miešať 2-3 minúty. Misu zakryjeme vreckom a necháme cca 60 minút kysnúť. 
3. Párky rozrežeme na polovicu. Každú polovicu narežeme pozdĺžne tak, aby konce neboli narezané. Spravíme zárez a uložíme syrový korbáčik, nite alebo kúsok syra. Týmto postupom pripravíme všetky párky. 
4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 8-10 častí (podľa toho aké veľké párky máme). Každú časť ešte spracujeme a vyvaľkáme oválny tvar. Do cesta zabalíme párok. Konce pritlačíme, aby nevytiekol syr. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 20 minút podkysnúť. 
5. Pred pečením hotdogy potrieme olivovým olejom a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 20-25 minút.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.