Bezlepkové hamburgerové žemle

  • Mäkučké, trošku nasladlé, voňavé po masle a posypané sezamom. Presne tak ako ich máme najradšej.
Bezlepkové hamburgerové žemle
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    5
    (ks)

Ingrediencie

100 ml teplé mlieko
1 lyžica med
20 g droždie
150 g Bread mix white Liana
150 g Bakery mix Liana 
25 g rozpustené maslo
1 vajce
¾ lyžičky soľ
100 ml voda
 
Ďalej potrebujeme:
na potretie vajce
na posypanie sezam
na podsypanie ryžová múka Liana
 

Postup

1. Suroviny na kvások (teplé mlieko, med a droždie) zmiešame a necháme 15 minút nakysnúť. 
 
2. Medzitým pripravíme do kuchynského robota ostatné suroviny. Pridáme aj vykysnutý kvások z droždia a vypracujeme kompaktné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút. 
 
3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 5 častí. Každú časť ešte premiesime a vypracujeme žemľu. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, pritlačíme dlaňou a necháme kysnúť pod utierkou cca 20 minút. 
 
4. Na dno rúry vložíme plech na záparu a vyhrejeme na 210°C. Žemle potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Do vyhriatej rúry dáme plech so žemľami a na plech na záparu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vytiahneme a dopečieme 20 minút. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.