Bezlepkové gruľovníky

  • "Grule" na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí základ tohto kysnutého pečivka.
Bezlepkové gruľovníky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    2:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

150 ml vlažné mlieko
1 lyžička cukor
½ kocky droždie
300 g Bread mix white Liana
15 g maslo
50 ml olej
1 vajce
1 lyžička práškový cukor
1 lyžička soľ
 
Plnka :
150 g uvarené zemiaky
80 g bryndza
1 malá cibuľka
soľ, mleté čierne korenie
 
Na potretie :
1 vajce 
trochu mlieka
 
ryžová múka Liana na podsypanie 
 

Postup

1. Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor a pridáme rozdrobené droždie. Necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
 
2. Suroviny na cesto dáme do kuchynského robota aj s vykysnutým kváskom z droždia a necháme miesiť nelepivé cesto. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút. 
 
3. Uvarené zemiaky popučíme vidličkou a pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, bryndzu. Ochutíme čiernym korením, soľou a vymiešame na hladkú plnku. 
 
4. Vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú podložku. Premiesime a vyvaľkáme na hrúbku 5 - 7 mm. Vykrojíme kolieska, do stredu dáme lyžičku plnky a urobíme buchtičku, ktorú položíme spojom dole. Hotové buchtičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dlaňou pritlačíme, aby vznikli placky. Necháme podkysnúť 20 minút. 
 
5. Rúru vyhrejeme na 220°C. Pred pečením potrieme gruľovníky rozšľahaným vajíčkom s trochu mliekom a pečieme 15 minút. 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.