Bezlepkové grissini

  • Grissini alebo chlebové tyčinky si zamilujete s cesnakovým dresingom alebo samotné. Bezchybný slaný chrumkavý snack.
Bezlepkové grissini
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

100 ml vlažná voda
1 lyžička cukor
10 g čerstvé droždie
200 g Bread mix dark Liana
1 lyžička soľ
20 g roztopené maslo
30 ml olivový olej
50 ml vlažná voda
20 g údený nastrúhaný syr
na posypanie ľanové a sezamové semienka
na potretie olivový olej
na podsypanie ryžová múka Liana
 
Dressing :
1 kyslá smotana
2 strúčiky cesnaku
sušený kôpor
 

Postup

1. Vlažnú vodu, cukor a droždie zmiešame a necháme 10-15 minút postáť. 
 
2. Vzídený kvások zmiešame s ostatnými surovinami v kuchynskom robote a hákom vymiešame kompaktné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť cca 1 hodinu. 
 
3. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku posypanú ryžovou múkou a rozdelíme na 16 častí. Z každej časti vymiesime malú guľôčku a vytvarujeme tyčinku. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a posypeme ľanovými a sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C cca 25 minút. 
 
4. K tyčinkám sa výborne hodí cesnakový dressing, ktorý pripravíme zmiešaním smotany, pretlačeného cesnaku a kôpru. Môžeme pridať chilli papričku, cibuľku atď.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.