Bezlepkové dvojfarebné kocky

  • Kakaové cesto, orechovo-rumová plnka a vrch potiahnutý bielou hmotou.
Bezlepkové dvojfarebné kocky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    48
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
4 ks vajcia
200 g práškový cukor
100 ml olej
100 ml voda
200 g Cake mix Liana
2 lyžice Kakao tmavé Liana 

 
Orechová plnka :
200 g mleté orechy
5 lyžíc rum
1 lyžica práškový cukor
1 lyžica džem
 
Biely poťah :
200 g stužený tuk
200 g práškový cukor
150 g sušené mlieko
 
Čokoládová poleva :
150 g čokoláda 70% Liana
50 g rastlinný tuk na polevy
20 g maslo
 
Dodatky :
džem
plech 28x38 cm
 



Postup

  1. 1.     Oddelíme žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky s cukrom mixujeme do peny. Postupne pridáme olej a vodu. Ručne primiešame Cake mix kakaom a nakoniec do cesta zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh.
  2. 2.     Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme 35 minút pri 180°C.
  3. 3.     Na vychladnuté cesto natrieme v tenkej vrstve džem. Následne rovnomerne navrstvíme orechovú plnku a nakoniec prenesieme spolu s papierom na pečenie biely poťah, stiahneme a vyhladíme.
  4. 4.     Nožom predznačíme kocky a necháme stuhnúť.
  5. 5.     Vychladnutý zákusok nakrájame na kocky. Pol kocky namáčame v čokoláde a necháme stuhnúť.

Postup orechová plnka:
Orechy, rum, práškový cukor a džem spracujeme na plnku.
 
Postup biely poťah:
  1. 1.     Práškový cukor, stužený tuk a sušené mlieko zmiešame.
  2. 2.     Hmotu prenesieme na papier na pečenie. Rovnomerne rozvaľkáme na veľkosť koláča.
 
Postup čokoládová poleva:
Všetky suroviny roztopíme nad parou.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.