Bezlepkové donutky

  • Obľúbená cukrovinka najmä u detí. Urobte ich napríklad na detskú narodeninovú oslavu, kde zaručene budú mať úspech
Bezlepkové donutky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
250 ml mlieko
20 g čerstvé droždie
1 lyžica práškový cukor (na kvások)
40 g maslo
2 lyžice kryštálový cukor
1 ks vajce
300 g Bakery mix Liana

Polevy :
1 ks Punčová poleva Liana
1 ks Citrónová poleva Liana

 
Čokoládová poleva:
50 g Čokoláda Liana 70%
10 g maslo
10 g rastlinný tuk na polevy

Dodatky:
olej 
 

 



 



Postup

1. Pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
2. Varechou vypracujeme cesto z Bakery mix, cukru, roztopeného masla, vajíčka, kváska z droždia a odložíme 30 minút kysnúť.
3. Preložíme na pracovnú podložku a rozvaľkáme na hrúbku 2 cm.
4. Vykrojíme kruhy a do stredu spravíme dierku. Necháme prikryté v teple kysnúť 30 minút.
5. Rozpálime olej, pridáme 2 lyžice masla a vyprážame donutky z každej strany cca 1-2 minúty.
6. Nakoniec obalíme rôznymi polevami a ozdobíme posypmi.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.