Bezlepkové dúhové cupcakes zo stužovačov šľahačky Liana

  • Veľmi rýchly recept zo stabilizátorov šľahačky Liana
pre recept na Dúhové cupcakes zo stužovačov šľahačky Liana s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkové dúhové cupcakes zo stužovačov šľahačky Liana
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

230 g Cake mix Liana
160 g cukor
4 vajcia
100 ml vlažná voda
100 ml olej
 
Plnka 3 krát:
50 g Stabilizátor – stužovač šľahačky Liana príchute podľa vlastného výberz
250 ml rastlinná šľahačka
70 ml voda
mlieko podľa potreby
 
 



 

 

 

 

Postup

  1. 1.     Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka primiešame Cake mix.
  2. 2.     Do cesta môžeme pridať kúsky čokolády, hrozienka, drvené orechy a štipku soli na zvýraznenie chuti. Nalejeme do papierových košíčkov (max. do výšky 2/3 košíčka) uložených vo forme na pečenie muffinov a upečieme pri teplote 180 °C 15-20 minút.

 

Postup plnka:

1.     Stabilizátor rozmiešame vo vode. Ihneď elektrickým šľahačom vmiešame do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky. Došľaháme do požadovanej konzistencie. V prípade, že sa nám zdá plnka hustá prilejeme mlieko a prešľaháme. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť a pridať ovocie, čokoládu, orechy....

  1. 2.     Týmto postupom si pripravíme 3 rôzne príchute plniek. My sme použili vanilkový, jahodový a pistáciový.
  2. 3.      Natiahneme si na stôl potravinovú fóliu, na ktorú lyžicou naložíme 3 pásy plnky viď foto dole pod receptom. Fóliu zvinieme do valčeka a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Zdobíme vychladnuté muffiny. Nakoniec môžeme ešte ľubovoľne dodekorovať.
 
Dobrý tip:

1.     Príprava plnky so stabilizátormi - stužovačmi šľahačky Liana je rýchla t.j. do 3 minút.

2.     Stabilizátory Liana sú bez umelých farbív.

3.     Plnka zo stabilizátora sa dá využiť aj na poschodové torty, zákusky, zmrzliny...

4.     Krém môžeme ešte ďalej dochucovať rôznym ovocím.

5.     Dá sa použiť aj so živočíšnou šľahačkou, vtedy však namiesto vody používame iba mlieko a čo najmenšie množstvo. Dávame však pozor, aby sa nám živočíšna šľahačka neprešľahala.

6.     Stabilizátory Liana sú bez lepku, teda dajú sa využiť aj pri bezlepkových receptoch.

 

 

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.