Naše recepty

Bezlepkové černoškine prsia

Bezlepkové černoškine prsia
Dľžka prípravy
3 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
27 kusov

Ingrediencie

Cesto:

1 pohár (250ml) mletý mak alebo nemletý podľa chuti
1 pohár práškový cukor
1 pohár Cake mix Liana
1 maslo
6 bielky
3 žĺtky
2 lyžice kokos

 
Krém:
1 maslo (250g)
3 žĺtky
8 PL kryštálový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 pohár mlieka
1 ks Zlatý krém Liana
2 KL instantná káva
šťava z ½ citróna
rum alebo esencia
 
Punč:
½ pohára prevarená voda
1 PL kryštálový cukor
1 dl rum
2 KL citrónová šťava
 
Ďalej potrebujeme:
65 ks okrúhle piškóty
hrozienka
150 g čokoláda 70% Liana
1 KL maslo
2 PL olej

 


 

Postup

1.     Zmiešame Cake mix, mak, cukor a kokos.
  1. 2.     Prilejeme rozpustené maslo a zmiešame.
  2. 3.     Po jednom pridávame žĺtky, ktoré miešame aj chvíľku mixérom.
  3. 4.     Ručne pridáme jemne tuhý sneh z bielkov.
  4. 5.     Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180°C 30 minút.
  5. 6.     Upečené cesto potrieme polovicou punču najlepšie masleničkou.
  6. 7.     Natrieme plnku.
  7. 8.     Poukladáme piškóty namočené v 2 polovici punču a dáme schladiť.
  8. 9.     Roztopíme čokoládu s maslom a olejom nad parou a potrieme piškóty.
  9. 10.     Na každú piškótu uložíme hrozienko. Necháme koláč dobre stuhnúť. Pokrájame.

 

Postup krém:

  1. 1.     V mlieku vymiešame žĺtky, cukor, Zlatý krém, pridáme kávu a uvaríme hustý krém.
  2. 2.     Necháme vychladnúť a vmixujeme do masla na jemnú plnku.

 

Postup punč:

  1. 1.     Prevaríme vodu spolu s kryštálovým cukrom. Odstavíme z ohňa a pridáme rum a citrónovú šťavu.

 

Plech 27x37 cm.

Produkty v recepte

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH
Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda LIANA 70% 1kg.
Cena / ks: 7,00 € s DPH