Bezlepkové černoškine prsia

  • Makový zákusok s príchuťou kávy na vrchu poliaty čokoládovou polevou, okrúhlymi piškótami a ozdobený hrozienkami
Bezlepkové černoškine prsia
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    27
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

1 pohár (250ml) mletý mak alebo nemletý podľa chuti
1 pohár práškový cukor
1 pohár Cake mix Liana
1 maslo
6 bielky
3 žĺtky
2 lyžice kokos

 
Krém:
1 maslo (250g)
3 žĺtky
8 PL kryštálový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 pohár mlieka
1 ks Zlatý krém Liana
2 KL instantná káva
šťava z ½ citróna
rum alebo esencia
 
Punč:
½ pohára prevarená voda
1 PL kryštálový cukor
1 dl rum
2 KL citrónová šťava
 
Ďalej potrebujeme:
65 ks okrúhle piškóty
hrozienka
150 g čokoláda 70% Liana
1 KL maslo
2 PL olej

 


 



Postup

1.     Zmiešame Cake mix, mak, cukor a kokos.
  1. 2.     Prilejeme rozpustené maslo a zmiešame.
  2. 3.     Po jednom pridávame žĺtky, ktoré miešame aj chvíľku mixérom.
  3. 4.     Ručne pridáme jemne tuhý sneh z bielkov.
  4. 5.     Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180°C 30 minút.
  5. 6.     Upečené cesto potrieme polovicou punču najlepšie masleničkou.
  6. 7.     Natrieme plnku.
  7. 8.     Poukladáme piškóty namočené v 2 polovici punču a dáme schladiť.
  8. 9.     Roztopíme čokoládu s maslom a olejom nad parou a potrieme piškóty.
  9. 10.     Na každú piškótu uložíme hrozienko. Necháme koláč dobre stuhnúť. Pokrájame.

 

Postup krém:

  1. 1.     V mlieku vymiešame žĺtky, cukor, Zlatý krém, pridáme kávu a uvaríme hustý krém.
  2. 2.     Necháme vychladnúť a vmixujeme do masla na jemnú plnku.

 

Postup punč:

  1. 1.     Prevaríme vodu spolu s kryštálovým cukrom. Odstavíme z ohňa a pridáme rum a citrónovú šťavu.

 

Plech 27x37 cm.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.