Bezlepkové bryndzové pirohy

  • ..osvedčená slovenská pochúťka..
Bezlepkové bryndzové pirohy
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    18
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
220 g Universal mix Liana
150 g uvarené postrúhané zemiaky
1 ks vajce
1 kávová lyžička soľ
3 lyžice vody

Plnka :
125 g bryndza
100 g uvarené postrúhané zemiaky
čierne mleté korenie – podľa chuti

Dodatky :
ryžová múka Liana
na podsypanie
olej
100 g anglická slanina
 


Postup

  1. 1.     Uvaríme 4 zemiaky, ktoré postrúhame alebo pretlačíme.
  2. 2.     V miske vypracujeme cesto z uvedených surovín a rozvaľkáme ho na hrúbku 3 mm.
  3. 3.     Povykrajujeme kolieska, na každé uložíme guľku bryndzovej plnky a cesto uzatvoríme formičkou na pirohy.
  4. 4.    Takto prichystané pirohy varíme vo vriacej osolenej vode a keď vyplávajú na povrch necháme ich ešte 5 minút variť a vyberieme.
  5. 5.     Nakoniec polejeme olejom alebo masťou a pri servírovaní posypeme vysmaženou slaninou alebo cibuľou.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.