Bezlepkové bagety, rožky a žemle z Bread mix white Liana

  • Jemné pečivko z našej chlebovej zmesi Bread mix white.
Bezlepkové bagety, rožky a žemle z Bread mix white Liana
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 g Bread mix white Liana
2 kávové lyžičky cukor
450 ml vlažná voda
20 g čerstvé droždie
1 kávová lyžička soľ
3 lyžice olej


Postup

1. Pripravíme si kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť.
2. Do misky dáme Bread mix white, soľ , pridáme pripravený kvások z droždia a zvyšnú vodu. Cesto spracujeme ručne alebo elektrickým hnetačom približne 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť na teplom mieste 20 minút.
3. Následne preložíme na podložku posypanú napr. ryžovou múkou a tvarujeme rohlíky, žemle, bagety.  Uložíme na plech ,prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť asi 30 minút. Pred pečením potrieme zmesou vody a oleja, môžeme posypať semienkami.
4. Elektrickú rúru vyhrejeme na 180-200°C, pripravené pečivo vložíme do rúry. Pečieme asi 20-30 minút podľa typu rúry.
5. Ihneď po upečení potrieme pečivo vodou a necháme na mriežke prikryté utierkou úplne vychladnúť.

Dobrý tip: Bagety udržia krajší, oblejší tvar, ak ich pečieme vo forme na bagety.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.