Bezlepkové bagels

  • Bezlepková verzia kysnutých bagels posypaných sezamom alebo makom je súčasťou raňajok u mnohých Američanov. Proces prípravy je o niečo dlhší ako pri bežnom pečive, ale stojí za to nevynechať chladničkové kysnutie. Výsledkom je krásne nafúknuté cesto, vnútro jemné a povrch príjemne chrumkavý.
Bezlepkové bagels
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    12:00
    (h:m)
  • Porcie
    5
    (ks)

Ingrediencie

100 ml vlažná voda
1 lyžička cukor
½ kocky droždie
350 g Bread mix white Liana
20 g rastlinné maslo
1 lyžička soľ
200 ml voda
 
Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie 
bielok na potretie 
mak a sezam na posypanie
trocha oleja na pomastenie cesta
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana  a 1 lyžica cukru do vody, v ktorej sa budú bagle variť
 

Postup

1. Suroviny na kvások (vlažná voda, cukor, droždie) zmiešame a necháme 10 - 15 minút postáť, kým nezačne bublať. 
 
2. Rozpustené maslo, pripravený kvások z droždia a ostatné suroviny na cesto dáme do kuchynského robota a vypracujeme vláčne cesto. Misu prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a poriadne premiesime, aby z neho vyšli všetky vzduchové bubliny. Zo všetkých strán cesto potrieme olejom a vložíme do väčšej misky (cesto nakysne, preto treba zvoliť väčšiu misku). Zakryjeme a necháme cez noc v chladničke. 
 
3. Nasledujúci deň cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a na mierne pomúčenej doske vytvarujeme guličky.  Do stredu guličky opačným koncom varechy urobíme dierku. Necháme na pomúčenej doske kysnúť 45 minút prikryté pod utierkou. 
 
4. Rúru vyhrejeme na 250°C. Medzitým dáme do väčšieho hrnca variť vodu s lyžicou cukru a kypriacim práškom do pečiva. Bagle povaríme vo vriacej vode z každej strany cca 1 minútu. Necháme odkvapkať a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme bielkom a posypeme makom a sezamom. Pečieme 25 minút. 
 
 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.