Bezlepkové bagels

Bezlepkové bagels

Trvanie: 12:00 (h:m) Porcie: 5 (ks)
Bezlepková verzia kysnutých bagels posypaných sezamom alebo makom je súčasťou raňajok u mnohých Američanov. Proces prípravy je o niečo dlhší ako pri bežnom pečive, ale stojí za to nevynechať chladničkové kysnutie. Výsledkom je krásne nafúknuté cesto, vnútro jemné a povrch príjemne chrumkavý.
Ingrediencie
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 lyžička cukor
  • ½ kocky droždie
  • 350 g Bread mix white Liana
  • 20 g rastlinné maslo
  • 1 lyžička soľ
  • 200 ml voda
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Suroviny na kvások (vlažná voda, cukor, droždie) zmiešame a necháme 10 - 15 minút postáť, kým nezačne bublať.
  2. Rozpustené maslo, pripravený kvások z droždia a ostatné suroviny na cesto dáme do kuchynského robota a vypracujeme vláčne cesto. Misu prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a poriadne premiesime, aby z neho vyšli všetky vzduchové bubliny. Zo všetkých strán cesto potrieme olejom a vložíme do väčšej misky (cesto nakysne, preto treba zvoliť väčšiu misku). Zakryjeme a necháme cez noc v chladničke.
  3. Nasledujúci deň cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a na mierne pomúčenej doske vytvarujeme guličky. Do stredu guličky opačným koncom varechy urobíme dierku. Necháme na pomúčenej doske kysnúť 45 minút prikryté pod utierkou.
  4. Rúru vyhrejeme na 250°C. Medzitým dáme do väčšieho hrnca variť vodu s lyžicou cukru a kypriacim práškom do pečiva. Bagle povaríme vo vriacej vode z každej strany cca 1 minútu. Necháme odkvapkať a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme bielkom a posypeme makom a sezamom. Pečieme 25 minút.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 lyžička cukor
  • ½ kocky droždie
  • 350 g Bread mix white Liana
  • 20 g rastlinné maslo
  • 1 lyžička soľ
  • 200 ml voda
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné