Bezlepkové a bezmliečne nebeské rezy

  • Recept od našej fanúšičky.
Bezlepkové a bezmliečne nebeské rezy
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
15 ks prepeličie vajíčka alebo 5 ks slepačích
4 PL voda
50 ml olej
5 PL krupicový cukor
6 PL Cake mix Liana
1 PL mletá káva

Krém:
1 l sójové mlieko
130 g krupicový cukor
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
100 g Zlatý krém Liana
3 kelímky kokosová smotana 
citrónová šťava z 1 citróna
 
Ďalej potrebujeme:
silnú kávu
bezlepkové piškóty (podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-domace-piskoty)
0,5 l rastlinná šľahačka
1 vrecko Stabilizátor - stužovač šľahačky káva Liana 100 g
Kakao tmavé Liana

Postup

1. Žĺtky vymiešame s cukrom, vodou a olejom. Pridáme Cake mix a kávu a potom primiešame sneh z bielkov. Upečieme korpus pri 175°C 10 - 15 minút podľa typu rúry.
 
2. Z mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pridáme smotany a ochutíme citrónovou šťavou. Na korpus natrieme polovicu krému.
 
3. Uvaríme silnú instantnú kávu a necháme vychladnúť. Bezlepkové piškóty namáčame v káve a ukladáme na krém. Potom natrieme druhú polovicu krému.
 
4. Stabilizátor - stužovač káva pripravíme podľa návodu na obale a natrieme na krém. Nakoniec posypeme Kakaom tmavým.
 
5. Zákusok uložíme do chladničky najlepšie cez noc.

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.