Bezlepkové a bezmliečne kváskové rožteky plnené čokoládou s marcipánom

  • Počuli ste už o tuhom sladkom kvásku? Ak áno vyskúšajte tento recept. Cesto je mäkké a výborne sa s ním pracuje.
Bezlepkové a bezmliečne kváskové rožteky plnené čokoládou s marcipánom
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    13:00
    (h:m)
  • Porcie
    32
    (ks)

Ingrediencie

Tuhý sladký kvások :
50 g kvások
50 ml voda
1 ČL med
10 g olej
75 g Bakery mix Liana

Cesto :
350 g Bakery mix Liana
230 ml mandľové mlieko
60 g cukor
50 ml olej
štipka soli

Na náplň :
200 g čokoláda s marcipánom 

Na potretie:
vajíčko
 

 

 

 

Postup

1. Suroviny na tuhý sladký kvások spolu zmiešame. Vznikne tuhé cesto z ktorého spravíme guľôčku. Vložíme do pohára vymasteného olejom a necháme v teple uzavreté kvasiť 6 hodín. Tuhý kvások by mal zdvojnásobiť svoj objem. 
2. Celý pripravený kvások použijeme do cesta. Do kuchynského robota vložíme kvások a ostatné suroviny na cesto a dôkladne vymiešame na kompaktné cesto. Preložíme do plastovej misky, zakryjeme fóliou a necháme 4 hodiny kysnúť.
3. Následne vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Na každú osminu do širšej časti uložíme kocku čokolády s marcipánom (bez lepku a mlieka). Od širšej časti zvinieme do rožteka. Konce zahneme, aby náplň počas pečenia nevytiekla.
4. Týmto postupom pripravíme všetky rožteky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť ešte 1 hodinu.
5. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C cca 20 minút, kým nezačnú chytať hnedú farbu.  

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.