Bezlepkové a bezmliečne éclairs s vanilkovým krémom

  • Francúzske éclairs so Zlatým krémom.
Bezlepkové a bezmliečne eclairs s vanilkovým krémom
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    46
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
150 ml voda
150 g rastlinný tuk
150 g Cake mix Liana
5 ks vajíčka
 
Plnka :
500 ml kokosové mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
4 lyžice kryštálový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
2 ks žĺtky
180 g rastlinný tuk
 
na posypanie práškový cukor
 

Postup

1. V hrnci necháme zovrieť vodu a tuk a pridáme Cake mix. Miešame na malom ohni cca 2 minúty. Cesto by sa malo odlepovať od bokov hrnca. Odstavíme z ohňa a cesto presunieme do misy. Niekoľkokrát premiešame kým vychladne.
2. Za stáleho mixovania primiešame po jednom vajcia. Cesto by nemalo byť husté ani riedke. 
3. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame pásiky hrubé cca 1,5 cm a dlhé cca 7 cm na papier na pečenie. Pri pečení sa éclairs nafúknu, preto ich striekame ďalej od seba, aby sa nespojili. Môžeme z opačnej strany papiera na pečenie nakresliť ceruzkou 7 cm pásy, aby boli zhruba rovnako dlhé.
4. Rúru vyhrejeme na 210°C, plech s cestom postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 10 minút a potom teplotu znížime na 175°C a dopečieme cca 15 minút (kým nezačnú ružovieť). Počas pečenia rúru neotvárame, aby cesto nespľaslo. Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom pozdĺžne rozrežeme každý éclairs.
5. V 100 ml mlieku rozmiešame Zlaté krémy. Vo zvyšnom mlieku uvaríme žĺtky a cukor a pridáme rozmiešané Zlaté krémy a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
6. Rastlinný tuk izbovej teploty vymiešame ručným mixérom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutú kašu. Poriadne vyšľaháme. Kto chce môže pridať lyžicu rumu.
7. Zdobiace vrecko naplníme plnkou a nastriekame po dĺžke na spodnú časť éclairs. Priložíme vrchnú časť cesta. Tesne pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom.
 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.