Bezlepkové a bezmliečne cupcakes s višňou a malinovou šľahačkou

pre recept na Bezlepkové cupcakes s čokoládovým krémom a ovocím kliknite sem.
Bezlepkové a bezmliečne cupcake s višňou a malinovou šľahačkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:40
    (h:m)
  • Porcie
    27
    (ks)

Ingrediencie

240 g Cake mix Liana
20 g Kakao tmavé Liana
200 g práškový cukor
5 ks vajcia
150 ml voda
150 ml olej
27 ks odkôstkované višne 
 
Plnka :
500 ml rastlinná šľahačka
150 ml vlažná voda
1 ks Stabilizátor šľahačky malina Liana 
 
Dodatky:
čerstvé maliny na ozdobu
 

Postup

1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. V druhej miske zmiešame Cake mix a kakao tmavé. Do vyšľahanej vajíčkovej zmesi pridáme olej, vodu a polovicu Cake mix s kakaom, vyšľaháme. Potom pridáme zvyšnú časť múčnej zmesi s kakaom a došľaháme.
2. Do formy na muffiny uložíme papierové košíčky. Naplníme ich 3/4 cestom a na vrch každého košíčka jemne zatlačíme a uložíme višňu. Vložíme do vyhriatej rúry pri teplote 190°C a pečieme cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
3. Rastlinnú šľahačku vyšľaháme do polotuha. V 150 ml vlažnej vode rozmiešame stabilizátor šľahačky. Takto pripravený stabilizátor vylejeme do polovyšľahanej šľahačky a ručným mixérom vyšľaháme pokiaľ hmota nie je tuhá. 
4. Cukrárske vrecko naplníme malinovou šľahačkou a s ozdobnou špičkou nastriekame na košíčky. Necháme cca 2 hodiny stuhnúť v chladničke. 
5. Nakoniec môžeme ozdobiť čerstvou malinou, cukríkmi, orieškami, čokoládou atď.
 
Dobrý tip:
Rastlinné šľahačky väčšinou už obsahujú cukor. Po vyšľahaní šľahačky treba ochutnať a prípadne si dosladiť podľa seba. 
 
 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.