Bezlepková veterníková torta

  • Maxi verzia veterníka v podobe veterníkovej torty. Dá sa upiecť aj ako veterník na plechu s dvojnásobným množstvom všetkých surovín.
Bezlepková veterníková torta
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
1,5 dcl voda
125 g rastlinný tuk alebo maslo
125 g Cake mix Liana
4 vajcia (veľkosť M)
štipka soli

Plnka:
4 lyžice kryštálový cukor
0,6 l mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
125 g rastlinný tuk alebo maslo

Karamelová šľahačka: 
6 lyžice kryštálový cukor
300 ml mlieko
2 ks Šľahačkové potešenie Liana

Karamelová poleva:
25 g kryštálový cukor
4 lyžice mlieko
75-90 g práškový cukor

 

 

 

Postup

1. Rastlinný tuk rozpustíme vo vriacej vode. Vysypeme Cake mix a miešame pokiaľ nevznikne hustá kaša. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
2. Do vychladnutej zmesi postupne po jednom zašľaháme vajcia. Hotovú zmes dáme do cukrárenského vrecka a naplníme tortovú formu. 
3. Rúru vyhrejeme na 225°C. Pred pečením tortu postriekame vodou. Po vložení torty do rúry znížime teplotu na 180°C a pečieme 1 hodinu.
4. Medzitým pripravíme plnku, ktorú uvaríme z cukru, mlieka a Zlatého krému. Necháme vychladnúť.
5. Vyšľaháme zmäknuté maslo do ktorého postupne zašľaháme vychladnutú plnku. Naplníme prerezaný korpus.
 
Karamelová šľahačka:
Skaramelizujeme cukor. Následne prilejeme mlieko a necháme rozpustiť. Karamelové mlieko odložíme do chladničky. Po vychladnutí vysypeme Šľahačkové potešenie Liana a vyšľaháme do tuha.

Karamelová poleva:
Cukor upálime na karamel. Dolejeme mlieko a necháme rozpustiť. Pomaly pridáme práškový cukor a polejeme veterníkovú tortu. 

 

 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.