Bezlepková varená knedľa

  • Aj po niekoľkých dňoch je mäkučká a vláčna.
Bezlepková varená knedľa
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:40
    (h:m)
  • Porcie
    2
    (ks)

Ingrediencie

200 g Bread mix white Liana
50 g Bread mix dark Liana
200 ml vlažná voda
12 g droždie
1 vajíčko
½ KL soľ
 


Postup

1. Do misky dáme zmesi Bread mix white a Bread mix dark. Pridáme droždie rozmiešané vo vode a necháme 10 minút stáť.
2. Následne vlejeme zvyšnú vlažnú vodu, pridáme vajíčko a soľ.  
3. Spracujeme elektrickým hnetačom asi 2-3 minúty. 
4. Preložíme na podložku posypanú ryžovou múkou a pomúčenými rukami prepracujeme. 
5. Rozdelíme na dve časti, ktoré vytvarujeme rukami do tvaru knedle. (Veľkosť taká aby nám vošli do hrnca, v ktorom sa budú variť).
6. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 15-20 minút podkysnúť.  
7. Do širšieho hrnca si dáme zovrieť vodu. Podkysnuté knedle vložíme priamo do vriacej vody a prikryjeme pokrievkou. Necháme variť asi 6-8 minút. 
8. Následne vyberieme potrieme olejom a necháme na mriežke vychladnúť.

Dobrý tip: Môžeme použiť aj samotne 250 g Bread mix dark alebo 250 g Bread mix white.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.