Bezlepková super rýchla torta

Bezlepková super rýchla torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    10-12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
4 vajíčka
4 lyžice cukor
3 lyžice Cake mix Liana
1 lyžica Kakao tmavé Liana 
2 lyžice vlažná voda
2 lyžice olej
 
Plnka:
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
150 ml mlieko
1 ks Vanilínový cukor Liana
4 lyžice práškový cukor
250 g jemný tvaroh
200 g mascarpone
 
Dodatky:
na potretie višňový džem alebo čerešňový džem 
cca 150 g vykôstkované višne
na ozdobu čerstvé ovocie, čokoláda
tortová forma s priemerom 24-26 cm
 

Postup

1. V kuchynskom robote vyšľaháme do hustej peny vajcia s cukrom. V miske rozmiešame Cake mix s Kakaom tmavým. K vajíčkom zmesi pridáme vlažnú vodu, olej a vyšľaháme. Vareškou vmiešame preosiatu bezlepkovú múčnu zmes Cake mix s kakaom. 
2. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 25 minút. Môžeme špáradlom vyskúšať či sa cesto nelepí. 
3. Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie. 
4. V 150 ml mlieku vyšľaháme na najvyššom stupni Šľahačkové potešenie. Do vyšľahanej šľahačky pridáme tvaroh, mascarpone, Vanilínový cukor, práškový cukor a znovu prešľaháme. Podľa potreby dosladíme. 
5. Vychladnutý korpus potrieme višňovým džemom, uložíme višne, natrieme plnku, zarovnáme a necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme čokoládou a čerstvým ovocím.
 
Dobrý tip:
Na potretie korpusu môžeme použiť višňový džem alebo čerešňový džem podľa nášho receptu. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.