Bezlepková štrúdľová torta

Bezlepková štrúdľová torta

Trvanie: 00:90 (h:m) Porcie: 10 (ks)
Tradičná obľúbená štrúdľa s tvarohovou, makovou a jablkovou plnkou pripravená netradične - ako torta.
Ingrediencie
Cesto
Maková plnka
Tvarohová plnka
  • 200 g tučný hrudkovitý tvaroh
  • 60 g sušené hrozienka
  • 1 PL cukor trstinový
  • 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
  • 1 vajce
Jablková plnka
Ďalej potrebujeme
  • vajce na potretie
  • maslo na potieranie medzi vrstvami
  • Universal mix Liana na podsypanie
  • tortová forma s ø 20 cm
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Zo surovín vypracujeme v kuchynskom robote nelepivé cesto. Necháme pri izbovej teplote cca 60 minút odležať. Medzitým pripravíme plnky.
  2. Mak, mlieko, cukor uvaríme pár minút, pokiaľ plnka zhustne. Necháme vychladnúť a primiešame nasekanú čokoládu. Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme vajíčko, hrozienka a vymiešame. Očistené a na hrubo nastrúhané jablká posypeme škoricovým cukrom, pridáme mandle a zmiešame.
  3. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na tri menšie rovnaké časti a jednu väčšiu. Väčšiu časť vyvaľkáme do veľkého kruhu, aby bolo cesto aj na bokoch tortovej formy. Dno formy vystelieme papierom na pečenie, uložíme vyvaľkané cesto a spodok potrieme rozpusteným maslom. Navrstvíme tvarohovú plnku. Z jedného menšieho cesta vyvaľkáme kruh a uložíme na tvarohovú plnku. Opäť potrieme maslom a dáme makovú plnku, zase prikryjeme cestom, potrieme maslo a rozložíme jablkovú plnku. Boky spodného najväčšieho plátu prehneme dovnútra a uložíme posledný plát cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút zakryté. Potom dopečieme ešte 30 minút odokryté. Pred podávaním posypeme cukrom.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Maková plnka
Tvarohová plnka
  • 200 g tučný hrudkovitý tvaroh
  • 60 g sušené hrozienka
  • 1 PL cukor trstinový
  • 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
  • 1 vajce
Jablková plnka
Ďalej potrebujeme
  • vajce na potretie
  • maslo na potieranie medzi vrstvami
  • Universal mix Liana na podsypanie
  • tortová forma s ø 20 cm
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné