Bezlepková štrúdľová torta

  • Tradičná obľúbená štrúdľa s tvarohovou, makovou a jablkovou plnkou pripravená netradične - ako torta.
Bezlepková štrúdľová torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Universal mix Liana
150 ml voda
50 ml olej
½ KL ocot
štipka soli
 
Maková plnka:
150 ml mlieko
130 g mak
60 g cukor trstinový
35 g Čokoláda 70% Liana
 
Tvarohová plnka:
200 g tučný hrudkovitý tvaroh
60 g sušené hrozienka
1 PL cukor trstinový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 vajce
 
Jablková plnka:
2 nastrúhané jablká
40 g mleté mandle
1 vrecko Škoricový cukor Liana
 
Ďalej potrebujeme:
vajce na potretie
maslo na potieranie medzi vrstvami
Universal mix Liana na podsypanie
tortová forma s ø 20 cm

Postup

1. Zo surovín vypracujeme v kuchynskom robote nelepivé cesto. Necháme pri izbovej teplote cca 60 minút odležať. Medzitým pripravíme plnky.
 
2. Mak, mlieko, cukor uvaríme pár minút, pokiaľ plnka zhustne. Necháme vychladnúť a primiešame nasekanú čokoládu. Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme vajíčko, hrozienka a vymiešame. Očistené a na hrubo nastrúhané jablká posypeme škoricovým cukrom, pridáme mandle a zmiešame. 
 
3. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na tri menšie rovnaké časti a jednu väčšiu. Väčšiu časť vyvaľkáme do veľkého kruhu, aby bolo cesto aj na bokoch tortovej formy. Dno formy vystelieme papierom na pečenie, uložíme vyvaľkané cesto a spodok potrieme rozpusteným maslom. Navrstvíme tvarohovú plnku. Z jedného menšieho cesta vyvaľkáme kruh a uložíme na tvarohovú plnku. Opäť potrieme maslom a dáme makovú plnku, zase prikryjeme cestom, potrieme maslo a rozložíme jablkovú plnku. Boky spodného najväčšieho plátu prehneme dovnútra a uložíme posledný plát cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
 
4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút zakryté. Potom dopečieme ešte 30 minút odokryté. Pred podávaním posypeme cukrom.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.