Bezlepková štrúdľa jablková z lístkovo-pľundrového cesta

  • Lístkovo - pľundrové cesto a jeho rôzne variácie... tentoraz sme naplnili jablkami
Bezlepková štrúdľa jablková  z lístkovo-pľundrového cesta
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

250 ml mlieko/voda

50 g cukor

15 g droždie

300 g Bakery mix Liana

250 g maslo

1 vajce na potretie

 

Plnka :  

jablká,
š
koricový cukor Liana

prípadne iná plnka podľa chuti tvarohová, makovo-višňová, orechová

 



Postup

Zmiešame teplé mlieko/vodu s cukrom a droždím a necháme vykvasiť. Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky na 30 minút.

Následne ho na podložke pomúčenej zmesou Bakery mix rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla do tvaru štvorca tak, aby nám okraje zostali prázdne. Následne maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a znova poprekladáme všetky štyri strany do štvorca. Zabalíme, dáme do mrazničky na cca 15 minút. Opäť prevaľkáme a poprekladáme do štvorca , zopakujeme to ešte 2-3 krát.

Nakoniec cesto rozdelíme na 2-3 časti, rozvaľkáme do oblžníka. Naplníme jablkami, posypeme škoricovým cukrom a zvinieme do závinu.  Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme cca 30 minút podkysnúť. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do rúry pri teplote 180° - 200°C na 15-20 minút upiecť do zlatista. Necháme vychladnúť.

Z uvedenej dávky pripravíme asi 2-3 strúdle. 

Tip: S cestom sa pracuje vynikajúco, nelepí sa, netrhá a môžete ho použiť na rôzne variácie ako štrúdle, lístkové šatôčky, croissanty. Po upečení je chrumkavé a lahodné.



Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.