Bezlepková schwarwaldská torta

  • Višňová, svieža, nenáročná torta.
Bezlepková schwarwaldská torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta :

200 g Cake mix Liana

170 g cukor

25 g Kakao tmavé Liana

4 vajcia

100 ml vlažná voda

100 ml olej

 

Plnka :

višne zavárané so šťavou

višňový džem alebo višne v želé

450 ml mlieko

3 ks Šľahačkové potešenie Liana

6-8 lyžíc práškový cukor

50 ml voda

1 ks Želatína číra Liana



Postup

1.     Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka varechou primiešame Cake mix Liana s Kakaom tmavým Liana. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.

2.     Želatínu necháme napučať  v 50 ml vody. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie Liana  s cukrom  v mlieku. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Následne za stáleho šľahania vmiešame do vyšľahanej šľahačky.

3.     Piškótový korpus prekrojíme na polovicu, spodný plát polejeme šťavou z višní, natrieme džemom alebo višňami v želé, poukladáme pár zaváraných višní a navrstvíme polovicu šľahačkovej plnky. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Vrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou, višňami a čokoládou.

 

Dobrý tip: Šľahačkovú plnku rovnomernejšie nanesieme na korpus cez zdobiace vrecko.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.