Bezlepková rozprávková torta

  • chuť ako z rozprávky
Bezlepková rozprávková torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Roláda:
5 vajec
5 lyžíc práškový cukor
5 lyžíc Cake mix Liana
džem.
 

Plnka:
500 ml mlieko
1 ks Želatína číra Liana
1 ks Zlatý krém Liana
120 g  práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
500 ml smotana na šľahanie
ovocie



Postup

1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme Cake mix a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci natrieme džemom a zrolujeme.
2. Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému uvaríme puding.
3. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme za stáleho šľahania do vychladnutého pudingu.
4. Pridáme práškový cukor, vyšľahanú šľahačku a vanilínový cukor.
5. Roládu nakrájame na tenké kolieska a poukladáme ich na dno a boky tortovej formy alebo misy. Vnútro naplníme striedavo vrstvami krému a ľubovoľného ovocia. Navrch uložíme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu necháme cez noc v chladničke stuhnúť.

Tip: Lepkovú verziu pripravíme zámenou zmesi Cake mix za 5 lyžíč polohrubej múky s 1 lyžičkou Kypriaceho prášku.

Dobrý tip: Krém rýchlejšie vychladne ak ho s nádobou, ponoríte do studenej vody s ľadom a občas zamiešate.
 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.