Bezlepková red velvet torta

  • Bez pridaného farbiva, ale v zdravej forme s červenou repou.
Bezlepková red velvet torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:15
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

200 g červená repa
1 ks citrón
2 PL ocot
125 g kyslá smotana alebo biely jogurt
2 vajcia (veľkosť L)
200 g krupicový cukor
125 g olej
trochu vlažnej vody
1 KL Vanilínový cukor Liana
250 g Universal mix Liana
2 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
1 PL Kakao tmavé Liana
 
Plnka:
300 ml mlieko
2 ks Šľahačkové potešenie Liana
5-8 PL práškový cukor alebo podľa chuti
1 ks Vanilínový cukor Liana
30 ml mlieko
0,5 balenia Želatína číra Liana
250 g mascarpone 

Postup

1. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 170°C. 
2. Červenú repu ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a spolu s citrónovou šťavou a octom rozmixujeme na jemnú kašu. Nakoniec primiešame kyslú smotanu. 
3. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a za stáleho šľahania pridáme olej a trochu vlažnej vody. Ručne vmiešame Universal mix s kypriacim práškom do pečiva, kakao a zmes z červenej repy. Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov. 
4. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme cca 45 minút.
5. Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme na 3 rovnaké časti. Z vrchnej časti trochu zrežeme, aby sme mali omrvinky na konečné ozdobenie.
6. Želatínu necháme napučať v 30 ml mlieka. 
7. Šľahačkové potešenie spolu s cukrom vyšľaháme v mlieku. Do tuhej šľahačky vmiešame mascarpone a napučanú a rozpustenú želatínu, ktorú sme rozpustili v mikrovlnnej rúre na 30 sekúnd. Plnku natierame na pláty a nakoniec aj na vrch a boky torty. Ozdobíme omrvinkami a necháme stuhnúť v chladničke.
 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.