Bezlepková rebarborová torta s jahodovým džemom

  • Využite čas rebarbory a urobte si takúto famóznu tortu
Bezlepková rebarborová torta s jahodovým džemom
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
3 ks vajcia
230 g Cake mix Liana
10 g Kakao tmavé Liana Exclusive
90 g olej
90 g mlieko
140 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana

Plnka:

250 g tvaroh
50 g maslo
400 ml mlieko
5 PL kryštálový cukor
1 ks Zlatý krém Liana
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks Želatína číra Liana


Ďalšie suroviny:
300 g očistená rebarbora
3 PL kryštálový cukor
1 KL škorica mletá
100 g jahodový džem
 



 



 



Postup

  1. 1.     Očistenú rebarboru posypeme cukrom, pridáme škoricu a necháme odstáť.
  2. 2.     Zmixujeme žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko a mixujeme ešte cca 10 minút.
  3. 3.     Vyšľaháme sneh z bielkov.
  4. 4.     Do žĺtkovej masy ručne pridáme Cake mix zmiešanú s kakaom tmavým a nakoniec sneh.
  5. 5.     Vylejeme do tortovej formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie (26cm).
  6. 6.     Poukladáme rebarboru a dáme piecť na 180°C 35-40 minút.
  7. 7.     Upečený koláč rozrežeme na dve polovice a spodný kruh natrieme jahodovým džemom a položíme druhý kruh s rebarborou. Polejeme šťavou z rebarbory.
  8. 8.     Navrstvíme plnku, dáme schladiť a ozdobíme kakaom.
 
Postup plnka:
  1. 1.     Mlieko, cukor a Zlatý krém uvaríme na kašu.
  2. 2.     Odstavíme z ohňa a do horúceho vmiešame tvaroh, maslo a napučanú želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
  3. 3.     Vylejeme na koláč a necháme vychladnúť.




Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.