Bezlepková pizza a pizza štangličky

  • Úžasné cesto na nerozoznanie od klasického s lepkom a pritom ľahká a chutná pizza.
Bezlepková pizza a pizza štangličky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:50
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bakery mix Liana
250 ml vlažná voda
15 g droždie
1 lyžička cukor
3 lyžice olivový olej

 

Na obloženie: paradajkový pretlak, oregano, cesnak, a podľa chuti napr. šunka, šampiňóny, kukurica, olivy, syry ........

 

 



Postup

1. Z vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások. V druhej miske spracujeme 200 g Bakery mix s pripraveným kváskom a olivovým olejom. Nakoniec domiesime so zvyškom 100 g Bakery mix Liana. 
2. Cesto na pizzu rozvaľkáme do kruhu, uložíme na vymastený plech a necháme cca 20 minút podkysnúť. Po vykysnutí cesto potrieme olivovým olejom, s cesnakom a štipkou soli. Natrieme paradajkový pretlak, posypeme oreganom. Obložíme podľa chuti. Naša pizza bola zo štyroch druhov syra taveného, ementálu, nivy a mozzarely. Upečieme pri teplote 200°C cca 15 minút dozlatista. Okraje môžeme pred pečením zrolovať alebo obložiť syrom.
3. Zo zvyšného cesta môžeme pripraviť napr. pizza štangličky tak, že cesto rozvaľkáme do obdlžníka a na vymastenom plechu pokrájame na úzke pásiky. Potrieme olivovým olejom zmiešaným s cesnakom a štipkou soli. Ak chceme syrové štangle, posypeme ešte zmesou nastrúhaných syrov napr. nivy a ementálu. Upečieme na 200°C cca 10 minút dozlatista. Štangličky podávame napr. aj s jogurtovo-cesnakovým dressingom.

Z uvedenej dávky nám vyšla jedna pizza a asi 30 ks pizza štangličiek (tyčiniek).

Vyskúšajte toto cesto na pizzu, chutí naozaj úžasne! Na nerozoznanie od klasickej lepkovej pizze. Dobrú chuť!
 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.