bezlepkové piškóty (podľa nášho receptu na Bezlepkové detské piškóty)
1 kg jabĺk 100 g kryštálový cukor 300 ml voda 2 ks Zlatý krém Liana Šľahačka: 1 ks Šľahačkové potešenie Liana 150 ml mlieko 2 lyžice práškový cukor |
1. Jablká očistíme, ošúpeme a nastrúhame. Pridáme cukor, 100 ml vody a uvaríme do mäkka.
2. Zlatý krém rozmiešame vo zvyšnej vode a za stáleho miešania prilejeme k vriacim jablkám. 3. Vrstvíme do tortovej formy striedavo jablká a piškóty. 4. Necháme vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme vyšľahaným Šľahačkovým potešením a nastrúhanou čokoládou. Dobrý tip: Pre rýchlejšiu prípravu namiesto jabĺk môžeme použiť jablkové pyré. |