Bezlepková mrkvová zimná chalúpka

  • Recept od našej zákazníčky.
Bezlepková mrkvová zimná chalúpka
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:15
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
240 g nastrúhaná mrkva
315 g Cake mix Liana
240 g kryštálový cukor
½ lyžičky Sóda bikarbona Liana
lyžička Škoricový cukor Liana
nastrúhané jablko
šťava z pomaranča
8 vajec

Plnka orechová:
250 g orechy
50 g práškový cukor
150 ml rum

Plnka čokoládová:
čokoládovo - orieškový krém

Plnka s mascarpone:
500 ml šľahačková smotana
250 g Biela čokoláda Liana
2 balenia mascarpone
podľa chuti práškový cukor 

Postup




 

1. Deň vopred necháme na ohni roztopiť šľahačkovú smotanu s bielou čokoládou, pozor nevaríme! Po vychladnutí dáme na 24 h do chladničky.

2. Cesto pripravíme tak, že vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame nastrúhanú mrkvu, nastrúhané jablko, šťavu z pomaranča, Cake mix, sódu bikarbónu a škoricový cukor. Pečieme na 200°C cca 30minút.

3. Orechovú plnku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Natrieme na vychladnuté cesto. Na orechovú plnku natrieme čokoládovo - orieškový krém.

4. Bielu čokoládu rozpustenú v šľahačkovej smotane vyberieme z chladničky a vyšľaháme, pokiaľ nevznikne tuhá šľahačka. Potom primiešame mascarpone a pridáme cukor podľa chuti. Natrieme na koláč a odložíme ešte do chladu odpočívať.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.